Ondanks de minder gunstig gestemde weergoden was de éénmalige Noord-Hollandse zomerkeuring een succes.

Dagzege Middenmeer voor Marijtje 356


Artikel verschenen in logo Veeteelt van 6 maart 2013.

Marijtje 346

Marijtje 356 wint naast uiertitel ook seniorenkampioenschap.

Lherosdochter Marijtje 356 heeft tijdens de wintershow van Noordholland in Middenmeer het algemeen kampioenschap gewonnen.


De krachtige Marijtje van Willem Bakker uit Nieuwe Niedorp eiste eerder op de dag al de prijs voor het beste uier alsook de seniorentitel op. Marijtje kaapte met haar breed gedragen uier de hoofdprijs bij de oudere koeien voor de neus weg van Kingfarm Holsteins Gusta 310 van Daan en Gerda van Dolder uit Hoogwoud.

Shottlezoon Albiorix leverde in de vorm van Ant 266 de kampioene in de middenklasse. De jeugdige Ant van John en Christel Wester uit Opmeer was te sterk voor Roza 209 (v. Bolivia) van Jacob Jan Wiering uit Zwaagdijk.

Roodbonte vaarzenkampioene

Drie van de vijf vaarzenfinalisten waren getooid met het roodbonte haarkleed in Middenmeer. Beemstar Crystal Roo 205 (v. Classic) van Pieter Jan Groot uit Middenbeemster schopte het zelfs tot vaarzenkampioen dankzij haar robuuste voorkomen en lengte. De zwartbonte 5318 Vriedje 3 (v. Denzel) van de familie Van Echtelt uit Hoogwoud schaarde zich naast haar als reservekampioene.

Zoeken

Wijzigingen

sponsor rabobank