Het was weer een prachtige show. Kampioenen gefeliciteerd.

Voorbereidingen voor Wintershow Noord-Holland zijn in volle gang


Artikel verschenen in het logo NHD van 4 februari 2019.

MIDDENMEER

Met inmiddels de 28e editie voor de boeg wordt door de organisatie van de Wintershow Noord-Holland het vertrouwde draaiboek afgewerkt. Het uiteindelijke doel: deelnemers en publiek op 6 maart een ’mooie boerendag’ bezorgen.


De uitnodigingen voor de vorig jaar geïntroduceerde jackpotkeuring voor vaarzen - die een vervolg krijgt - gingen in september de deur al uit. Daarna volgden de gebruikelijke verzoekjes aan standhouders en sponsors, die doorgaans niet overgehaald hoeven te worden om opnieuw hun medewerking te verlenen. Een stuk moeilijker is het de laatste jaren om het aantal deelnemers aan de rundveekeuring op peil te houden. „We willen een beetje naar de honderd inschrijvingen toe”, vertelt Peter Koopman namens de Stichting Wintershow Abbekerk, die het evenement in de hal van de Wieringermeerruiters in Middenmeer organiseert. „Twee weken terug hadden we er 65 op de lijst staan. Dus dan bel je er nog een keertje achteraan. Het is vaak een beetje trekken en douwen.”

Inschrijvingen

Inmiddels staat de teller op 83 inschrijvingen. „Daar kunnen er nog een paar bij komen”, weet de voormalige veehouder uit Wognum. „Daar hopen we in ieder geval wel op.”

Het kan zijn dat er in Middenmeer een dier te bewonderen is die later wordt afgevaardigd naar het Europees kampioenschap voor holsteinkoeien. Dat vindt half april plaats in het Belgische Libramont.

Koopman hoopt daar niet speciaal op. „Natuurlijk is het leuk als er een topper komt. Maar voor ons zijn alle koeien gelijk. En het gaat er vooral om dat de mensen plezier hebben. Vorig jaar hoorde ik iemand zeggen dat hij het vooral als een ’mooie boerendag ziet’. En dat is ook zo. Als je na afloop aan de boeren die om de wedstrijdring heen staan vraagt wie er kampioen geworden is, zal de helft dat niet eens weten. ’Het was gezellig’, zeggen ze dan. Daar gaat het om.”

Zoeken

Wijzigingen

sponsor rabobank